Goudprijs blijft de records aan elkaar rijgen, kaap van $ 2.300 vannacht gerond

De goudmarkt legde in maart een onstuitbare kracht aan de dag, zodat het kwartaal werd afgesloten op een recordhoogte stevig boven de $ 2.200 per ounce. Inmiddels zitten we al boven het niveau van $ 2.300.

Analisten merken op dat de prestaties van goud op witte donderdag, de dag die een verkorte handelsweek afrondde voor het lange paasweekend, nog indrukwekkender zijn in vergelijking met de Amerikaanse dollarindex, die handelt op een hoogtepunt voor de zes weken voordien boven de 104 punten.

De goudprijs steeg vorige week tot boven $ 2.250 per ounce, of een stijging van 2,7% ten opzichte van de week voordien. Voor de maand maart boekte het goud een winst van 9% en voor het eerste kwartaal eentje van 8%.

De verdere stijging van de goudprijs naar ongekende hoogten kwam ook voorafgaand aan belangrijke inflatiedata. Hoewel de markten gesloten bleven voor Pasen, dat geen erkende feestdag van de overheid is, maakte het Amerikaanse Bureau of Economic Analysis zijn Index van Persoonlijke Consumptie Uitgaven (PCE) bekend. Volgens consensusramingen zou de inflatie in februari met 0,28% zijn gestegen en dat percentage bleek uiteindelijk ook te kloppen.

Sommige analisten hebben gezegd dat goud opniewu momentum heeft omdat inflatie minder een bedreiging vormt dan voorheen. Vorige week gaf de Federal Reserve aan dat ze nog steeds uitkijkt naar drie renteverlagingen dit jaar, zelfs nu ze zien dat de inflatie boven haar doelstelling van 2% blijft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *