Goudprijs zet bull run verder, zilverprijs schiet door het plafond

Na het achterblijven bij goud in de afgelopen maand, terwijl het gele metaal record na record brak, is zilver nu ook in beweging gekomen. De goud-zilver ratio is woensdag scherp gedaald tot 87,6 punten, maar heeft nog een lange weg te gaan voordat het de dieptepunten van vorige maand op 85 punten bereikt, laat staan het historische gemiddelde in de lage 50s.

De termijncontracten voor zilver van mei worden momenteel verhandeld op iets meer dan $27 per ounce, meer dan 4% hoger op woensdag. Analisten merken op dat de doorbraak gisteren boven de kritische weerstand op $26 een grotere beweging voor het edelmetaal zou kunnen veroorzaken. De goudprijs schoot gisteren anderzijds door tot boven $2.315.

Hoewel technische factoren bullish worden voor zilver, zei Daniel Ghali, senior commodity analist bij TD Securities, dat hij verwacht dat fundamentele factoren een langetermijntrend voor het witte metaal zullen creëren.

Een van de redenen waarom zilver is achtergebleven bij goud is omdat de centrale banken het niet kopen. Goud blijft het ultieme monetaire metaal op de wereldwijde financiële markten, waardoor het het veilige toevluchtsoord is in een wereld van onzekerheid en volatiliteit.

De kracht van zilver komt echter voort uit zijn industriële vraag, die meer dan 50% van de fysieke markt vertegenwoordigt. Ghali zei dat dit het grootste potentieel van zilver vertegenwoordigt.

“Zilvermarkten kunnen worden ingesteld als de meest opwindende handel in het thema van de energietransitie in het hele commodities-complex van vandaag,” zei Ghali in zijn laatste onderzoeksnota. “De energietransitie is het investeringsthema van dit decennium, en de implicaties voor zilver worden vaak over het hoofd gezien.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *