Groene energietransitie heeft zilvermarkt volledig veranderd, zilverprijs kan door het plafond vliegen

In januari publiceerde het Silver Institute zijn zilveren outlook en zei dat het verwacht dat de industriële vraag naar zilver dit jaar met 4% zal toenemen tot een record van 690 miljoen ounces, aangezien de vraag naar zonne-energie en elektrische voertuigen cruciale pijlers van ondersteuning blijven binnen de wereldwijde groene energietransitie.

Ghali merkte op dat deze groeiende vraag en de aanzienlijke onderinvestering in mijnbouwproductie hebben geleid tot een “universeel erkend structureel tekort.” Ghali voegde eraan toe dat dit fundamentele onevenwicht grotendeels is genegeerd omdat de markten zich hebben gericht op enorme voorraden bovengronds zilver.

Echter, zei Ghali dat de markten hebben onderschat hoeveel zilver beschikbaar is, en dat deze uitgeputte reserve de prijzen hoger zal duwen.

“Voor vele jaren konden marktdeelnemers veilig aannemen dat de gigantische voorraad bovengronds zilver voldoende groot zou zijn om aan elke redelijke schaal van vraaggroei te voldoen,” zei Ghali. “Vandaag geloven we dat deze raming fout zal blijken te zijn en binnen de komende 12-24 maanden kan de situatie op de markt helemaal omslaan.”

Ghali zei dat de industriële vraag, gedreven door de groene energietransitie, de zilvermarkt volledig heeft veranderd. Hij merkte op dat in 2019 werd verwacht dat het ongeveer 165 jaar zou duren om de voorraad zilver uit te putten.

Ghali zei dat zijn nieuwe objectief van uitputting van de voorraden binnen de komende twee jaar nog kan worden versneld als investeerders terugkeren naar de markt.

“De potentiële ETF-koopactiviteit in verband met een typische renteverlagingcyclus van de Fed zou deze tijdsperiode dramatisch kunnen verkorten. Dit vormt een aanzienlijk liquiditeitsrisico voor zilvermarkten en rechtvaardigt een potentieel #silversqueeze aan de horizon,” zei hij. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *