Is de rally bij het goud nog maar pas begonnen?

Ondanks dat goud zich op een recordhoogte bevindt, gelooft Adam Button, Chief Currency Strategist bij Forexlive.com, dat hij verwacht dat dit pas het begin van de rally is.

Button zei dat ondanks de historische rally van goud, de sector van edelmetalen nog steeds wordt genegeerd op de bredere markt. Hij voegde eraan toe dat de mijnbouwsector, hoewel die nu boven zijn dieptepunten noteert, nog steeds aanzienlijk ondergewaardeerd is in vergelijking met de goudprijs.

“Deze stille rally bij het goud is zeer bemoedigend voor goudbeleggers,” zei hij. “Dit is geen uitgeputte bullmarkt. Het moment om te verkopen is wanneer iedereen het over goud heeft en de mijnbouwers eindelijk uit de startblokken komen.”

Hoewel Button bullish is op goud, voegde hij eraan toe dat beleggers moeten wachten op een terugval voordat ze instappen. Hij wees erop dat er een eerste steun lijkt te liggen op $ 2.150 die opnieuw kopers zou kunnen aantrekken.

Ole Hansen, Hoofd Strategie Grondstoffen bij Saxo Bank, zei dat hij verwacht dat de goudmarkt nog meer opwaarts potentieel heeft. Hij voegde eraan toe dat het niet alleen momentum is dat de goudprijzen omhoog duwt.

“De voortdurende capaciteit van goud om weerstand te bieden aan tegenwinden van is niets meer of niets minder dan indrukwekkend en het benadrukt een markt die blijft aantrekken, waardoor het een relatief eenvoudige taak is voor hedgefondsen om hun enorme longposities vast te houden of zelfs nog verder uit te bouwen,” zei hij. “Mijn belangrijkste zorg de afgelopen paar weken is geweest het risico op zwakte dat een golf van afbouwen van long posities wegens winstnemingen kan veroorzaken, maar met prijzen nu boven de $ 2.300 blijft dat risico afnemen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *