Goudprijs blijft stijgen ondanks ongunstige marktfactoren

De goudmarkt beleeft een van de rustigste rally’s ooit gezien, aangezien de prijzen stijgen van recordhoogte naar recordhoogte zonder veel opzien te baren.

In een rapport dat vorige week werd gepubliceerd, zei David Rosenberg, oprichter van Rosenberg Research, dat zelfs bij deze hoge prijzen goud nog steeds veel opwaarts potentieel heeft, en nu het moment is om overwogen te zijn in dit activum.

“Een goed gediversifieerde portefeuille moet goud bevatten, en op dit moment zouden we een agressieve overweging aanbevelen. Dat zal dienen als een hedge tegen geopolitieke en fiscale risico’s, een veilige haven bieden tegen een ineenstorting van de aandelenmarkt, en een positieve blootstelling geven aan de komende versoepelingcyclus in een zwakkere voor de dollar. Wees niet bang om op de huidige niveaus in te stappen,” zei Rosenberg in het rapport.

In de huidige omgeving zei Rosenberg dat zijn basisscenario is dat goud het niveau van $2.500 per ounce zal bereiken. Hij voegde eraan toe dat een aantal katalysatoren de prijs zelfs naar $3.000 per ounce zou kunnen duwen.

Rosenberg merkte op dat de prestaties van het goud niet alleen die van de S&P 500 overtreffen, maar dat de winsten worden behaald in een moeilijke omgeving.

“De stijging van de goudprijs is gekomen op een moment van dollarkracht, dalende inflatieverwachtingen, en waarin de Fed de marktverwachtingen heeft verschoven naar een overtuiging van ‘hoger voor langer’. Al deze factoren zouden normaal de goudprijs moeten schaden, maar dat is dus niet het geval,” zei hij. Wat een verdere stijging van de goudprijs rechtvaardigt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *