Zal zilver beter presteren dan goud?

India importeerde in februari een recordhoeveelheid zilver, waarbij de zilverimport in de maand met 260% steeg, volgens zowel overheids- als industriebronnen.

Het land importeerde een record van 2.295 metrische ton zilver tijdens de maand, meer dan het drievoudige van de 637 ton die in januari werden geregistreerd. India is ’s werelds grootste zilverconsument, en met de importen van het grijze metaal die nu op koers liggen voor een stijging van 66% op jaarbasis, zou de enorme vraag de zilveruitbraak kunnen helpen stimuleren.

De buitensporige importen werden mede ondersteund door lagere heffingen die leidden tot grotere aankopen van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). India importeerde in februari 939 ton uit de VAE, wat 41% van het maandelijkse totaal vertegenwoordigt, omdat handelaren grote volumes kochten om te profiteren van een lagere heffing, zei de ambtenaar.

Volgens voorlopige gegevens van het Ministerie van Handel en Industrie van India stegen de zilverimporten naar 2.932 ton in de eerste twee maanden van 2024, vergeleken met 3.625 ton voor het hele jaar 2023.

“De Indiase import is cyclisch van aard. In het ene jaar kan de import zeer hoog zijn, en dan kan ze het volgende jaar dalen,” zei Chirag Thakkar, CEO van de Amrapali Group Gujarat. “Aangezien de import in 2023 daald na een recordaankoop in 2022, kunnen we verwachten dat de import in 2024 zal toenemen.”

Thakkar zei dat de import van zilver in India in 2024 kan stijgen tot wel 6.000 ton, vergeleken met 3.625 ton in 2023, gedreven door een sterke vraag van de fabricage- en zonne-industrieën.

Hij voegde eraan toe dat mensen ook zilver kochten als investering, in de overtuiging dat het beter zal presteren dan goud.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *