Dalende zilvervoorraden ondersteunen hausse op de zilvermarkt

Er is de afgelopen paar jaar een aanzienlijke daling geweest in de zilvervoorraden op de internationale beurzen, volgens Peter Krauth, auteur van The Great Silver Bull en uitgever van The Silver Stock Investor. “Elke beurs heeft zijn zilvervoorraad met ongeveer 30 tot 40% zien dalen.”

Krauth benadrukte de risico’s die gepaard gaan met de markt voor futurescontracten, waarbij een mismatch tussen de vraag naar fysiek zilver en de beschikbare voorraad tot verstoringen zou kunnen leiden. “Het enige wat nodig is, is dat één grote consument die zegt: ‘Ik wil mijn zilver hebben.’ En dat de beurs zegt: ‘Oops, sorry, we hebben geen zilver meer,'” aldus Krauth. Dit zou een mogelijke situatie kunnen zijn waarin de zilverprijs naar omhoog wordt gekatapulteerd als de beurzen niet kunnen voldoen aan de vraag naar fysiek zilver.

Analisten hebben opgemerkt dat de zilvervoorraden wereldwijd dalen en dat dan vooral in New York en Londen. De geregistreerde zilvervoorraden op de COMEX zijn aanzienlijk afgenomen, met een daling van bijna 70% in de afgelopen 18 maanden. Op vergelijkbare wijze heeft de LBMA in Londen aanzienlijke dalingen gezien in haar zilvervoorraden, met een opmerkelijke afname van 45.166.000 troy ounce in slechts één maand. Deze situatie heeft bezorgdheid gewekt over een mogelijke tekort aan fysieke zilverleveringen als het huidige tempo van opnames aanhoudt.

Krauth wees ook op de toenemende industriële vraag naar zilver, met name vanuit de zonnepanelensector, als een cruciale drijvende kracht achter de marktdynamiek. De sterke vraag naar zilver in industrieën zoals zonne-energie, tegenover de afnemende zilvervoorraden, duidt op een krappe markt die de prijzen omhoog zou kunnen stuwen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *