Stijging zilverprijs geeft een onmiskenbaar waarschuwingssignaal

“Er is een oud Wall Street gezegde: ‘niemand luidt de bel,’ wat betekent dat niemand je waarschuwt wanneer je op een belangrijke top of een belangrijke bodem staat. Het probleem is dat er wel bellen zijn die rinkelen, zo stelt goudspecialist Peter Schiff:

“Het is gewoon dat mensen ze niet herkennen. Ze horen ze niet. Ze weten niet naar welke signalen moeten luisteren. Nou, er werd onlangs een grote bel geluid op de goudmarkt, maar vooral op de zilvermarkt. En iedereen is potdoof. … Om je een idee te geven van de omvang van de stijging vorige week van goud en zilver, steeg goud met 4% in de week, wat een grote beweging is voor goud in één week. Zilver steeg met 10%. En dat is een signaal dat kan tellen.”

De relatief sterke banenrapporten van begin deze maand bieden geen troost, aangezien de meeste nieuwe banen van deze maand in de publieke sector zijn, aldus Schiff:

“Al deze banen – netto – zijn deeltijdbanen. Kijk naar de banen. Bijna 70% ervan zijn overheidsbanen. Het zijn gezondheidszorgbanen, en veel gezondheidszorgbanen zijn eigenlijk vermomde overheidsbanen. En voedsel en drank, horeca, obers, barkeepers, hotelmeisjes, dat soort dingen – daar zijn de banen. We hebben geen creatie van banen in de productiesector gezien. En het banenverlies van vorige maand in de productiesector, dat oorspronkelijk werd gerapporteerd als min 4.000, werd herzien naar min 10.000.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *