Macrofactoren ondersteunen een verdere stijging van de goudprijs

Hoewel korte termijn correcties altijd te verwachten zijn, ondersteunen de macrofactoren het idee dat, ondanks zijn indrukwekkende opwaartse traject in de afgelopen maanden, de rally voor goud nog niet voorbij is. Terwijl inflatie niet wordt ingeperkt, wordt verwacht dat de Fed vasthoudt aan geplande renteverlagingen in 2024, waardoor de zwakte van de dollar nog erger wordt. Dit kan alleen maar hogere prijzen voor goud tegenover de USD betekenen.

Reagerend op waarschuwingen van Bloomberg over exploderende schulden en het kruitvat van inflatoire druk, zei Peter Schiff:

“We hebben een veel groter probleem dan zij erkennen – daarom staat de prijs van goud op een recordhoogte, daarom blijft hij stijgen.”

Met het steeds verder uitgerekt en overmatig schuldenlastige Amerikaanse rijk steeds meer in een staat van potentieel terminale achteruitgang, stapelen BRICS-landen harde activa met de hoop de Westerse landen te overtreffen als de volgende economische grootmachten in de komende decennia. Hoewel ze fiatvaluta’s van zichzelf hebben, hebben ze niets dat lijkt op de wereldreservestatus van de USD. Het kopen op de top terwijl goud blijft stijgen, vertelt het verhaal van hun toekomstvisies van USD-chaos.

Bovendien, als je verwacht dat de dollar zal falen, zoals dominante fiatvaluta’s historisch gezien hebben gedaan, dan doet “de top” er niet toe – als de bodem voor fiat nul is, dan is er geen betekenisvolle top voor harde activa zoals goud in fiat-termen. Het is verstandig van de centrale banken te vermijden de laatsten te zijn die proberen waardeloos papier te verhandelen voor goud dat, wanneer fiat functioneel dood is, oneindig veel waardevoller zal zijn.

Omdat wanneer je ver genoeg uitzoomt, de wisselkoers van fiatvaluta’s altijd terugkeert naar hun ware waarde van nul.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *