Correctie bij het goud kan alleen maar gezond worden genoemd

Na de recordrace van vorige week onderging de goudprijs deze week een gezonde correctie. De veerkracht van het goud wordt getest in een gezonde correctie, aldus analist Ole Hansen van Saxo Bank/

Vanaf de dieptepunten medio februari tot de recente recordhoogtes boven de $2.448 per ounce is de goudprijs met ongeveer $450 gestegen. Ole Hansen stelde vast het dat goud niet in staat was om stand te houden boven $2.400 per, een niveau dat twee keer werd getest in de afgelopen twee weken. Daardoor verkozen sommige speculatief ingestelde beleggers om de winst gedeeltelijk binnen te halen.

In de nacht van maandag op dinsdag daalde daalden de goudprijzen tot een dieptepunt van $2.304,60 per ounce, omdat een lage liquiditeit bijdroeg aan de volatiliteit op de markt. Daarna volgde echter een herstel tot opnieuw $2.334,20 per ounce.

In zijn laatste rapport over goud, gepubliceerd op dinsdag deze week, beschreef Hansen de recente prijsactie als een gezonde en langverwachte correctie. Hij voegde eraan toe dat de huidige golf van verkoopdruk zal helpen bepalen wat het echte niveau van de onderliggende vraag is, los van momentum en beleggers met een visie op korte termijn.

Bij het kijken naar het technische plaatje voor het goud, ziet Hansen een belangrijk Fibonacci-retracementniveau tussen $2.255 en $2.260 per ounce mogelijk.

“Het vasthouden boven dit niveau zal een signaal naar de markt sturen dat de retracement niets anders is dan een eerder zwakke correctie binnen een sterke opwaartse trend,” zei hij.

Een cruciale factor die goud blijft ondersteunen, is de kracht van de rally zelf. Hansen wees erop dat zelfs binnen deze correctie de beleggers van het eerste uur nog steeds stevige winsten realiseren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *