Goudmijnaandelen bieden een goede bescherming bieden tegen stijgende consumentenprijzen

De Q1-resultaten van de goudmijnaandelen zullen belangrijk worden voor de mijnbouwsector om te schitteren in een omgeving van hogere goudomgeving. Hoewel de goudmarkt een ongekende rally heeft gezien naar recordhoogtes boven de $2.400 per ounce, blijft de mijnbouwsector een gebrek aan vraag zien. De vraag naar goudmiojnaandelen blijft dus achter bij de stijging van het edelmetaal.

De kwartaalwinsten van de bedrijven actief in  de sector snel nadert, kunnen volgens fondsbeheerders bij WisdomeTree het sentiment doen omslaan. Nadat de rally van goud naar recordhoogtes ergens op het einde van vorig jaar, kende de goudprijs een aanzienlijke stijging in de eerste drie maanden van het jaar.

De gemiddelde goudprijs tijdens het eerste kwartaal bedroeg ongeveer $2.130 per ounce, meer dan 5% hoger in vergelijking met de gemiddelde prijzen in het vierde kwartaal van vorig jaar. De gemiddelde goudprijs was anderzijds meer dan 9% hoger in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Jeremy Schwartz, wereldwijde Chief Investment Officer bij WisdomTree, zei dat hogere goudprijzen naar verwachting een aanzienlijke impact zullen hebben op de marges van bedrijven, zelfs nu de kosten fors zijn gestegen.

Schwartz voegde eraan toe dat het slechts een kwestie van tijd lijkt te worden voordat investeerders de waarde in de mijnbouwsector zullen erkennen.

“Ik kijk naar de verwachte winstgroei over de komende 12 maanden en voor een mandje van goudmijnbedrijven is dat zoiets als 45%,” zei hij. “Ik verwacht dat de geschatte winstgroei in de sector die van de S&P 500 en van de technologieaandelen in de komende drie tot vijf jaar zal ovetreffen.”

Schwartz merkte op dat er al uitbraaksignalen te zien zijn in de sector. Hij stelt vast dat WisdomTree’s goudmijnen ETF, WisdomTree Gold Plus Gold Minters Strategy Fund (BATS: GDMN), tot nu toe een van de best presterende fondsen is geweest dit jaar.

“Het fond is met ongeveer 15% gestegen jaar tot nu toe vanwege de hogere goudprijs,” zei hij.

Hoewel de hogere goudprijzen enige nieuwe aandacht genereren voor de mijnbouwsector, zei Schwartz dat het niet verrassend is dat algemene investeerders het blijven negeren. Hij wees erop dat de sector in het afgelopen decennium niets heeft gedaan na het bereiken van onhoudbare recordhoogtes in 2011.

Toen de goudprijzen daalden, kreeg de sector een grote klap toegdiend omdat bedrijven gedwongen werden veel van hun projecten af te schrijven. Schwartz zei dat de sector sindsdien te maken heeft gehad met een negatief sentiment.

Schwartz merkte op dat zelfs binnen WisdomTree, GDMN niet veel aandacht krijgt, hoewel het een van zijn topfondsen is geworden.

“De geschiedenis van de mijnbouwsector op de beurs is niet geweldig geweest. Terugkijkend 18 jaar, hebben ze minder dan 1% rendement behaald; dus ze hebben twee decennia niets gedaan,” zei hij. “In plaats daarvan jagen investeerders op meer opwindende rendementen in de technologiesector en AI.”

Christopher Gannatti, wereldwijd hoofd van onderzoek, zei dat het enige tijd zal duren om de percepties opgedaan over de afgelopen 20 jaar te veranderen. Hij voegde eraan toe dat het sentiment langzaam begint te veranderen.

Gannatti voegde eraan toe dat naast het waardeaspect, investeerders steeds meer defensieve posities innemen in hun portefeuilles om hun vermogen en koopkracht te beschermen.

Met de inflatie die hardnekkig hoog blijft, kunnen goudmijnbedrijven, met hun sterke correlatie met het edelmetaal, een goede bescherming bieden tegen stijgende consumentenprijzen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *