Fed staat op punt om de grootste fout ooit te maken

De grondstofprijzen schieten omhoog, maar er is nog steeds een kans om mee te doen aan de goudhausse. Peter Schiff denkt dat aandelen van edelmetalenmijnbouwbedrijven een geweldige financiële zet zijn omdat ze uiteindelijk de stijging van goud zullen inhalen:

“Ik denk dat de mijnbouwaandelen bij wijze van spreken elke dag kunnen exploderen. Vorige week stond de GDX, een index van senior goudmijnbouwaandelen, 7% hoger. GDXJ, dat junior mijnbouwaandelen omvat, is 9% gestegen, maar deze aandelen zijn nog steeds spotgoedkoop. Ze staan nauwelijks positief voor het jaar, omdat iedereen verwachtte dat goud zou dalen terwijl het steeg.”

Als goud ons iets vertelt, is het dat de Fed volledig fout zit over inflatie, en meer renteverlagingen zullen de zaken alleen maar erger maken, zo stelt de bekende goudspecialist Peter Schiff.

“De inflatie blijft stijgen – dat is waarom goud stijgt. Het is een signaal dat het monetaire beleid fout is, dat Powell’s renteverlaging de geschiedenis kan ingaan als de grootste fout die de Fed ooit heeft gemaakt, en ze hebben al veel fouten gemaakt, dus dat zegt veel. In feite zouden ze de rente moeten verhogen, maar de goudhandelaren weten dat Powell te bang is om de rente te verhogen omdat hij een financiële crisis zal veroorzaken.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *