Nieuwe katalysator kan goudprijs naar nieuwe recordhoogtes jagen

Phillip Streible, hoofdstrateeg voor de goudmarkt bij Blue Line Futures in Chicago, reageerde als volgt op de recente actie op de goudmarkt en op de rentebeslissing vorige week van de Amerikaanse centrale bank: “Ik geloof dat we ons in een stagflatoire omgeving bevinden waarin de Fed uiteindelijk gedwongen zal worden om haar basisrente te verlagen. Om een nieuwe stijging van de goudprijs richting $2.400 te krijgen, hebben we een nieuwe katalysator nodig en die kan de goudprijs naar nieuwe recordhoogtes voeren.”

Hoewel de Fed de mogelijkheid openliet van toekomstige renteverhogingen als de inflatie niet matigt, gaf de erkenning van de centrale bank van stagnatie van haar strijd tegen de inflatie en haar terughoudendheid om de rente verder op te trekken een aanzienlijke impuls aan de goudprijs.

Beleggers die op zoek zijn naar een veilige haven te midden van economische onzekerheid en het vooruitzicht van een mogelijke pauze of zelfs omkering in de huidige cyclus van de Fed van hoge rentetarieven, zochten opnieuw hun toevlucht bij het edelmetaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *