Goldman Sachs verwacht dat goudprijs kan stijgen tot $2.700

De goudprijzen hebben kritische steun boven de $2.300 per ounce gehouden, terwijl de markten wachten op een signaal van de Federal Reserve dat zij haar restrictieve monetaire status langer zal handhaven dan verwacht.

Ondanks de recente verkoopdruk in goud, verdubbelt Goldman Sachs zijn recente bullish call en zegt dat goud zijn bullish momentum kan behouden, zelfs als de Federal Reserve haar versoepelingscyclus vertraagt.

In een dinsdag gepubliceerde videocommentaar zei Nicholas Snowdon, hoofd van Metals Research bij Goldman, dat goud zich minder zorgen hoeft te maken over de Fed omdat de omgekeerde relatie tussen het actief en de rentetarieven is doorbroken.

“We zien een sterke vraag van opkomende marktcentrale banken en van Aziatische particuliere beleggers. Maar veel hiervan is gedreven door angst. Met de geopolitieke risico’s die toenemen, zijn centrale banken bang voor sancties en kopen ze als gevolg daarvan meer goud dan dollars en effecten,” zei hij. “Economische onzekerheid en vrees voor valutadepreciatie drijven de Aziatische retailvraag naar goud aan.”

Snowdons opmerkingen komen op een moment dat verschuivende renteverwachtingen enige volatiliteit op de goudmarkt hebben veroorzaakt. Voorafgaand aan het monetaire beleidsbesluit van woensdag hebben de markten al potentiële renteverlagingen voor juni en juli uitgeprijsd.

Ondertussen zijn de goudprijzen de afgelopen twee weken scherp gedaald, met ongeveer 6% van hun recente all-time highs als gevolg van de verschuivende renteverwachtingen.

Snowdon merkte echter op dat ondanks deze neerwaartse druk, de goudprijzen dit jaar nog steeds bijna 10% hoger liggen. Goudfuturecontracten voor juni werden voor het laatst verhandeld op $2.309,70 per ounce.

“We denken dat dit langetermijndynamiek zijn die een stevige bieding onder goud zullen houden. Dus zelfs als de rente hoog blijft, verwachten we dat het bullish momentum in de goudprijs zal aanhouden,” zei hij.

Snowdon’s positieve opmerkingen komen twee weken nadat Goldman Sachs zijn voorspelling voor de goudprijs voor de komende 12 maanden heeft verhoogd, aangezien de markt handelde rond recordhoogtes van ongeveer $2.400 per ounce.

De financiële firma verwacht nu dat de goudprijzen stijgen naar $2.700 per ounce tegen het einde van het jaar, een stijging ten opzichte van het eerdere doel van $2.300.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *