Ondertoon op de goudmarkt blijft goed

Vorige week namen 17 analisten van Wall Street deel aan de Kitco News Gold Survey, en slechts enkelen van hen zien goud dalen in prijs. Tien experts, of 59%, verwachtten dat de goudprijs deze week hoger zou stijgen, terwijl slechts twee analisten, wat overeenkomt met 12%, een prijsdaling voorspelden. Vijf experts, of 29% van het totaal, zien goud zijwaarts bewegen.

Ondertussen werden er 195 stemmen uitgebracht in de online peiling van Kitco, waarbij Main Street-investeerders over het algemeen pessimistischer waren. 97 retailhandelaren, precies 50%, verwachtten dat goud deze week zou stijgen. Nog eens 42, of 21%, voorspelden dat de goudprijs lager zou gaan, terwijl 56 respondenten, wat overeenkomt met 29%, verwachten dat het edelmetaal zijwaarts zou bewegen in de komende week.

Inflatiegegevens zijn deze week weer aan de orde van de dag, met de publicatie van de Amerikaanse PPI voor april op dinsdag en de CPI voor april op woensdag. Andere belangrijke gegevens zijn het Amerikaanse retailverkooprapport op woensdag en de Empire State Survey van de New York Fed, evenals de wekelijkse werkloosheidsaanvragen van donderdag, Amerikaanse bouwvergunningen en -starts, en de Philadelphia Federal Reserve Manufacturing Survey.

De markten zullen ook benieuwd zijn naar wat de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, te zeggen heeft wanneer hij dinsdag in Amsterdam spreekt. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *