Technisch beeld voor goudprijs ziet er goed uit

Te midden van afnemende geopolitieke spanningen en een rustige week voor economische gegevensuitgaven, richtte de goudmarkt zich uiteindelijk weer op het rentetraject van de Federal Reserve.

Spot goud opende vorige week net boven het niveau van $2.300 en bracht het grootste deel van de week door in een bereik van $30. In afwezigheid van andere significante gegevens, kreeg goud zijn richting van de wekelijkse werkloosheidsaanvragen van donderdagochtend, die positief verrasten.

Naar aanleiding van opmerkingen van Fed-voorzitter Jerome Powell dat renteverlagingen nog steeds op tafel liggen voor 2024, besloten goudhandelaren dat de hoge werkloosheidsclaims de kans op deze verlagingen vergrootten, en goud brak definitief door boven $2.330 kort na 10:30 uur EDT.

De goudprijs steeg gestaag voor de rest van donderdag en gedurende de nachtelijke handelssessie voordat het zijn wekelijkse piek van $2.378,56 per ounce bereikte rond 6:30 uur vrijdagochtend. Het bleef het grootste deel van die winsten vasthouden gedurende de vrijdag handelssessie.

James Stanley, senior marktstrateeg bij Forex.com, ziet een gunstig technisch beeld op korte termijn voor goud. “De beren hebben voldoende gelegenheid gehad om de controle over de trend over te nemen, maar sinds het dieptepunt dat werd afgedrukt op het NFP-rapport, hebben de stieren terug hun weg naar de markt gebaand,” zei Stanley. “Vorige week zagen we een doorbraak van de dalende wig, wat een vergelijkbaar uiterlijk heeft als een stierenstandaard, en dit houdt de deur open voor voortdurende kracht deze week.”

Adrian Day, president van Adrian Day Asset Management, ziet de situatie als redelijk in balans voor de komende week.

“De veerkracht van goud is zeer sterk geweest,” zei Day, “maar ik vermoed dat we een terugval zullen zien na nog een aanval op $2.400, dus voor deze week ga ik voor onveranderd.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *