Amerikaanse centrale bank blijft bewegingen op financiële markten controleren

Kevin Grady, president van Phoenix Futures and Options, gelooft dat alle significante recente bewegingen, in aandelen, goud en andere markten, gebaseerd zijn op speculatie van wat de Fed gaat doen met de rentetarieven. “Elk stukje macro-economie dat naar buiten komt, of het nu gaat om werkloosheidsclaims of inflatiecijfers, zal de markten in beweging brengen,” zei hij.

Grady zei dat Powell’s verklaring dat renteverlagingen nog steeds op tafel liggen al deze indicatoren weer in focus bracht, nadat aandelen en goud waren gedaald na sterke werkgelegenheid- en inflatiecijfers.

“Ik denk dat daarop de markten bewegen,” zei hij. “Dat is waar de algoritmes op zijn aangesloten, en ze lezen gewoon de gegevens. En de markten bewegen op basis daarvan. Ik denk dat het de algoritmes en de retailhandelaren zijn die specifiek de economische gegevensnummers verhandelen.”

Ondertussen zei Grady dat centrale banken en grote instellingen degene zijn die gestaag de bodem van de goudprijzen verhogen. “Ik denk dat wat er gebeurt is dat je zoveel centrale bankaankopen ziet, en dat is waarom de markt zo goed herstelt na deze verkopen,” zei hij. “Ik denk dat veel mensen weg willen van de Amerikaanse dollar, nadat de sancties zijn opgelegd aan Rusland, nadat ze Oekraïne zijn binnengevallen.”

Toch denkt Grady, ondanks deze ondersteunende dynamiek, dat de markt uiteindelijk teleurgesteld zal zijn door de Fed.

“Persoonlijk denk ik niet dat ze dit jaar de rente kunnen verlagen,” zei Grady. “De inflatie is te hardnekkig. Ik denk dat als je er echt in de diepte naar kijkt, ze niet afneemt. We gaan een seizoen in waarin mensen geld uitgeven, en ik denk dat de inflatie zal blijven.”

“Langlopende posities in edele metalen vasthouden,” zo luidt de opmerking van Mark Leibovit, uitgever van de VR Metals/Resource Letter. “Het gouddoel blijft ongewijzigd op $2.700 en hopelijk wordt dit niveau dit jaar al bereikt.”

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *