Geopolitiek is op de goudmarkt naar de achtergrond verdwenen

Adam Button, hoofd valutastrategie bij Forexlive.com, maakt zich zorgen over de Aziatische vraag, maar gelooft dat de opwaartse trend op de goudmarkt standhoudt. “Het verhaal over de vertraging in de goudaankopen uit China baart me zorgen, maar het is moeilijk om te betwisten met de koersactie,” zei hij.

“We moeten rekening houden met het feit dat de goudprijs sinds februari periodiek historische hoogtepunten heeft neergezet,” zei Alex Kuptsikevich, senior marktanalist bij FxPro. Tegelijkertijd waarschuwde Kuptsikevich voor een verdere stijging van de goudprijs bij hoge obligatierendementen in ontwikkelde landen, voor de enorme begrotingstekorten in veel landen en voor de noodzaak om de economie te ondersteunen.

Everett Millman, Chief Market Analyst bij Gainesville Coins, zei dat de goudmarkt eigenlijk voorbijgaat aan geopolitiek en rentetarieven om systemische risico’s te beoordelen. “Het is duidelijk dat geopolitiek naar de achtergrond is verdwenen,” zei Millman. Ik denk dat de grote stap die we hebben gezien van de Bank of Japan om in te grijpen met de yen een trickle-down effect heeft, waar nu misschien de Fed of het ministerie van Financiën bij betrokken raakt. Ik denk dat dit eigenlijk de reden is waarom goud is hersteld, omdat het weer in de schijnwerpers staat. Met natuurlijk de vragen over de rol van de dollar in het internationaal financieel systeem?”

Wat betreft de prijsactie op de goudmarkt zei Millman dat hij nog steeds moeite heeft om goud te vertrouwen op deze verhoogde niveaus. “Ik vind het interessant dat de huidige bodem lijkt te liggen rond $2.300,” zei hij. “Gebaseerd op mijn historische ervaring voelt het nog steeds overbought aan, zelfs als dat op dit moment misschien technisch gezien niet het geval is. Het zou me helemaal niet verbazen als goud opnieuw wordt getest onder $2.200 of $2.150 bij het volgende evenement dat een verkoopgolf veroorzaakt, of bij een ontwikkeling die wijst op een langere periode van hogere rentetarieven door de Fed.”

“Powell is heel duidelijk geweest dat de volgende stap in de monetaire politiek een verlaging is,” zei hij. “Ik denk niet dat dat het geval hoeft te zijn. Dingen kunnen veranderen. Hij zou naar buiten kunnen komen en zeggen dat we een even groot risico lopen op een verlaging of een verhoging, en ik denk dat dat de berekening van wat de markten nu in het algemeen bekijken, en hetzelfde geldt voor goud. We zouden een verkoopgolf kunnen krijgen terug naar $2.100.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *