Beleggers in goudmijnaandelen moeten geduld opbrengen

Beleggers in goudmijnaandelen moeten nog wat geduld uitoefenen, aldus Lobo Tiggre, redacteur van IndependentSpeculator.com.

Tiggre wees op het verschil tussen de hoge goudprijs en de ondermaatse prestaties van mijnbouwaandelen. Ondanks dat goud in 2024 meerdere all-time highs bereikte, hebben de goudmijnaandelen, zoals gemeten door de GDX, dit jaar slechts een stijging van 12% laten zien. Hun koersen zijn nog steeds ver verwijderd van de hoogtepunten die eerder in het decennium werden opgetekend.

Tiggre benadrukt dat de belangrijkste aantrekkingskracht van mijnbouwaandelen ligt in hun hefboomwerking ten opzichte van de stijgende metaalprijzen. Daarom heeft het voortdurend zwak presteren van de mijnbouwaandelen ondanks hoge goudprijzen veel investeerders gefrustreerd achtergelaten.

“Als de prijs van het metaal stijgt, maar uw aandelen nog steeds achterblijven, klopt er iets niet,” merkte Tiggre op. “Waarom het risico nemen om te investeren in aandelen als je gewoon het metaal zelf had kunnen kopen?”

Vanwege de recente stijging van de goudprijs gelooft Tiggre dat mijnbouwaandelen nog steeds aanzienlijk groeipotentieel hebben. Hij verwacht dat de markt uiteindelijk de onderwaardering van mijnbouwaandelen ten opzichte van goud zal erkennen, wat zal leiden tot opwaartse bewegingen in de sector, zelfs als de recente stijging niet volledig gebaseerd was op de fundamentele factoren die hij aanvankelijk had verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *