Angst voor stagflatie zal goud- en zilverprijs blijven opjagen

De goud- en zilverprijzen hebben op hun recente hoogtepunten enige weerstand gekend. Een bekende marktanalist is echter van mening dat dit allemaal deel uitmaakt van het consolidatieproces van de edelmetalen en dat de prijzen voor goud en zilver nog helemaal door het dak kunnen gaan. niveau tegemoet gaan.

Vorige week testte de goudprijs, als reactie op de gematigde inflatiedruk, de weerstand op $2.400 per ounce; inmiddels lijkt die kaap doorbroken. Ondertussen slaagde zilver erin om naar $30 per ounce te stijgen. Beleggers blijven af en toe echter winst nemen, omdat de Federal Reserve zich nog steeds niet heeft gecommitteerd aan een renteverlaging dit jaar.

In een interview met Kitco News zei Michele Schneider, directeur handelseducatie en onderzoek bij MarketGauge, dat hoewel de Fed terughoudend is om binnenkort het begin van een nieuwe versoepelingscyclus aan te kondigen, het duidelijk is dat de rente niet verder zal stijgen.

Ze voegde eraan toe dat dit uiteindelijk een solide ondersteuning biedt voor het edelmetaal. Schneider zei echter ook dat het debat over het Amerikaanse monetaire beleid slechts een bijzaak is voor goud-, zilver- en mijnbouwbedrijven. Ze legde uit dat geopolitieke onzekerheid hogere inflatie en zwakkere economische activiteit ondersteunt.

Hoewel de markten opgelucht ademhalen nadat de Amerikaanse kern-CPI daalde naar 3,6%, de eerste daling in zes maanden, zei Schneider dat tal van factoren de consumentenprijzen nog steeds zullen opdrijven en zullen wegen op de economische groei, waardoor een stagflatoire omgeving ontstaat.

‘Economen kijken nog steeds op de verkeerde plaatsen naar de inflatie’, zei ze. “De inflatie die we zien is ongelooflijk genuanceerd. Dit creëert een uitdagende omgeving waarin traditionele inflatie-indicatoren misschien niet het hele verhaal vertellen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *