AI-revolutie zal sterke vraag naar grondstoffen nog doen aanzwengelen

Michele Schneider, directeur handelseducatie en onderzoek bij MarketGauge, is van mening zei dat het evoluerende geopolitieke landschap de grootste inflatiedreiging vormt, wat op zijn beurt de goud- en zilvermarkt ondersteunt. Haar waarschuwing komt nadat de Amerikaanse president Joe Biden 100% tarieven heeft opgelegd aan geïmporteerde elektrische voertuigen uit China. De Amerikaanse overheid legt ook hogere tarieven op aan batterijtechnologie, zonnepanelen, halfgeleidermicrochips en andere cruciale mineralen.

Schneider wees erop dat de VS met deze stappen hun onafhankelijkheid proberen te doen gelden. Ze voegde er echter aan toe dat dit misschien niet bevorderlijk is voor de economische groei op de lange termijn.

“Ons land isoleert zichzelf, wat de Amerikaanse dollar en de obligatiemarkt in gevaar brengt”, zei ze. “We zien nu al dat landen die niet verbonden zijn met de VS hun staatsobligaties verkopen en goud kopen. Landen kopen zoveel goud omdat ze zichzelf willen beschermen tegen een dergelijk scenario.”

Tegelijkertijd zei Schneider dat Biden’s plan om de binnenlandse productie te ondersteunen ook de consumentenprijzen zal verhogen, aangezien bedrijven met hogere lonen te maken krijgen naarmate de binnenlandse productie toeneemt.

Schneider zei dat het, gezien de hogere kosten, slechts een kwestie van tijd is voordat de consumentenactiviteit vertraagt, waardoor de economie naar beneden zal worden getrokken.

“Ik denk dat we snel richting stagflatie evolueren, en dit is het moment waarop je activa als goud en zilver wilt aanhouden”, zei ze.

Over de niveaus waar de goudprijzen naartoe gaan, zei Schneider dat de prijsactie van het edelmetaal een omgekeerd hoofd-en-schouderpatroon lijkt te vormen. Ze voegde eraan toe dat een doorbraak van $2.400 de prijzen naar $2.600 zou kunnen stuwen.

Ondertussen zei Schneider dat het solide momentum van zilver de prijs boven de $35 en zelfs wel $40 zou kunnen duwen.

Over de manier waarop beleggers een veilige havenpositie voor edelmetalen moeten opbouwen, zei ze dat deze momenteel even zwaar gewogen is in goud, zilver en mijnbouw, wat ongeveer 15% van haar totale portefeuille vertegenwoordigt.

“Als mensen zich nu in de metalen willen verdiepen, zou ik vanwege hun groeipotentieel iets meer richting zilver en mijnbouw neigen”, zei ze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *