Bij de vorige uitbraak steeg zilver in minder dan tien weken naar $50/oz

De zilvermarkt houdt stand boven de vroegere weerstand op $31 per ounce, en volgens TD Securities heeft het edelmetaal ruimte om verder te stijgen wanneer het momentum weer toeneemt.

In een dinsdag gepubliceerde nota herhaalden de grondstoffenanalisten van TD Securities hun optimistische vooruitzichten voor zilver, aangezien de fysieke vraag het aanbod blijft overtreffen. En dat zelfs met grote voorsprong.

In zijn laatste rapport zei Daniel Ghali, senior grondstoffenstrateeg bij de Canadese bank, dat hij de all-time highs van het witte metaal in de gaten houdt.

“De laatste keer dat de zilverprijs door de $30/oz brak, steeg deze in minder dan tien weken naar $50/oz,” schreef Ghali.

Ghali zei dat hernieuwde vraag van de kant van de beleggers, die vorige week de uitbraak rally aanwakkerde, zal bijdragen aan het groeiende tekort van het edelmetaal en daarmee langdurige ondersteuning bieden voor de hausse bij het zilver.

“Er is een aanzienlijk risico van enige ‘reflexiviteit’ in deze stelling, aangezien de doorbraak boven $30/oz plausibel een aanzienlijke hoeveelheid ETF-aankopen zou kunnen katalyseren, wat de ‘vrij zwevende’ voorraden op de LBMA verder zou kunnen eroderen. Uiteindelijk katalyseerde de laatste virale #silversqueeze meme ongeveer 110 miljoen ounce zilvervraag in ETF’s in een paar dagen, wat een -35% erosie van de vrije float zou vertegenwoordigen als dat vandaag opnieuw zou gebeuren.”

TDS is al lange tijd positief voor het zilver, omdat de grote industriële vraag naar verwachting een nieuw aanzienlijk markttekort zal veroorzaken. In een rapport dat vorige maand werd gepubliceerd, zei TDS dat de groeiende vraag de aanzienlijke bovengrondse voorraden van het metaal binnen 12 tot 24 maanden zou kunnen uitputten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *