NGC certificeert een uitzonderlijk goed geslagen en goed bewaard gebleven exemplaar van een zilver Mexicaanse 8 Reales

Numismatic Guaranty Company® (NGC®) heeft onlangs een uitzonderlijk goed geslagen en goed bewaard gebleven exemplaar van een Mexicaanse 8 Reales gecertificeerd, een geliefde zilveren munt uit de 19e eeuw die vergelijkbaar is met de Morgan Dollar-serie vanwege het prachtige ontwerp en de grote belangstelling onder verzamelaars.

De Mexico 1864O FR 8 Reales is gegradeerd als NGC MS 68+, de enige met deze hoogste beoordeling onder meer dan 19.000 Mexico 8 Reales-munten uit de periode 1823-1897 in de NGC Census. De op één na hoogste graad voor deze munten is NGC MS 67, gedeeld door slechts 11 exemplaren uit verschillende jaartallen en munthuizen.

Dankzij de moderne technologie kunnen munthuizen over de hele wereld tegenwoordig routinematig munten slaan die de hoogste grades op de beoordelingsschaal behalen. Bijvoorbeeld, vanaf april 2024 heeft NGC 5.190 business strike Mexico 2023Mo Silver Onzas gegradeerd, waarvan er 4.275 (meer dan 80%) de hoogste NGC-grade van NGC MS 70 hebben behaald.

Meer dan een eeuw geleden was de munttechnologie echter minder verfijnd. NGC heeft meer dan 3,9 miljoen Morgan Dollars gegradeerd, waarvan er slechts 69 grades van NGC MS 68+ of hoger hebben gekregen, ongeveer 0,002% van het totaal. Op zichzelf vertegenwoordigt de 8 Reales gegradeerd als NGC MS 68+ 0,005% van de totale populatie van deze serie in de NGC Census.

Als werkpaard in de internationale handel zagen de Mexicaanse 8 Reales met hun iconische “Cap and Rays” ontwerp vaak intensieve circulatie. Het muntteken ‘O’ staat voor Oaxaca, een stad in het zuiden van het land. De 8 Reales werden geslagen in meer dan een dozijn munthuizen, maar Oaxaca moet over buitengewone vaardigheden en apparatuur hebben beschikt, aangezien vier van de 11 exemplaren gegradeerd als NGC MS 67 daar werden geslagen, waaronder twee uit 1864, één uit 1868 en één uit 1869.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *