Ook kleine beleggers buiten China eindelijk warm beginnen te lopen voor goud.

Volgens Nitesh Shah, Head of Commodities and Macroeconomic Research bij WisdomTree Europe, “beginnen beleggers in exchange-traded products (ETP) die een tijdje aan de zijlijn stonden nu in sommige delen van de wereld het metaal aan te moedigen.”

Hij benadrukte de investeringsvraag naar fysiek goud in China als de belangrijkste bron van kracht voor het edelmetaal in de afgelopen maand.

“Chinese goud-ETP’s hebben vijf maanden op rij instromen gezien,” merkte Shah op. “April trok RMB9 miljard (US$1,3 miljard) aan, de sterkste maand ooit, waardoor de totale activa onder beheer (AUM) naar een historisch hoogtepunt van RMB46 miljard (US$6,4 miljard) werden geduwd. Ondertussen registreerden de holdings ook de grootste maandelijkse stijging ooit, die steeg met 17 ton tot 84 ton.”

Shah zei echter dat Noord-Amerika mogelijk ook meedoet aan het feest. “In de afgelopen weken hebben we ook enkele sterke instromen gezien in in de VS gevestigde ETP’s, wat mogelijk wijst op het bereiken van een basis voor uitstroom.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *