Goud/zilver-ratio valt terug tot laagste niveau in meer dan twee decennia

Vorige maand zei het Silver Institute in zijn jaarlijkse World Silver Survey dat de markt voor dit edelmetaal in 2024 een aanbodtekort van 215,3 miljoen ounces verwacht, het op één na grootste tekort in meer dan twee decennia.

Hoewel zilver de afgelopen dagen aanzienlijke winsten heeft geboekt, hebben sommige analisten gezegd dat de markt net begint, aangezien het probeert goud in te halen.

De recente outperformance van zilver in de edelmetalenruimte heeft de goud/zilver-ratio naar 75 punten geduwd, het laagste niveau sinds december 2022. De zilverfutures voor juli werden voor het laatst verhandeld op $32,26 per ounce, een daling van 0,52% op de dag; ondertussen werden de goudfutures voor juni voor het laatst verhandeld op $2.426,80, een daling van 0,48% op de dag.

Sommige analisten hebben gezegd dat zilver opnieuw de aandacht trekt omdat de beleggers zichzelf willen indekken tegen aanhoudend hoge inflatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *