Stijging zilverprijs richting $50 per ounce is nog steeds mogelijk

De recente stijging van zilver boven de $30 per ounce heeft de markt in beroering gebracht, met sommige handelaren die voorspellen dat het binnenkort $50 per ounce kan bereiken. Dit optimistische momentum wordt gedreven door technische doorbraken en sterke vraagdynamiek, vooral vanuit China. Dit ondanks de terugval einde vorige week onder het niveau van $30.

Chen Lin, een fondsbeheerder en bekende belegger in edelmetalen, benadrukte het belang van de recente prestaties van zilver.

Lin legt uit: “Zilver brak een paar weken geleden door de $30 en is sindsdien in de buurt van dat niveau gebleven, wat erg belangrijk is. Historisch gezien, wanneer zilver de $30-grens doorbreekt en opnieuw test, stijgt het vaak snel naar $50.”

De invloed van China op de zilvermarkt is aanzienlijk. De Shanghai Futures Exchange meldt dat de zilvervoorraden op een laagste punt in 10 jaar staan en de huidige trend suggereert dat ze tegen het einde van het jaar uitgeput kunnen zijn.

Chen Lin wijst erop: “De zilvervoorraad in China vallen in snel tempo terug. Dit, in combinatie met een constante premie van 10% op Shanghai-zilver ten opzichte van New York-prijzen in de afgelopen twee maanden, duidt op sterke koopinteresse.”

Deze stijging in de Chinese vraag weerspiegelt wat vorig jaar met goud werd gezien. Lin legt uit: “In september vorig jaar begonnen Chinese beleggers agressief goud te kopen, wat leidde tot een aanzienlijke premie in Shanghai. Een soortgelijke trend tekent zich nu af bij zilver, wat wijst op enorme overdrachten van zilver van het Westen naar het Oosten.” Rapporten bevestigen dat de zilvervoorraden in Shanghai dramatisch zijn gedaald, wat robuuste binnenlandse consumptie en investeringsvraag weerspiegelt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *