Goudmarkt wacht op volgende impulsen

Na de prijsactie van vorige week, die werd gedomineerd door nieuws uit China op vrijdag en het werkgelegenheidsrapport, richtten de edelmetaalmarkten zich deze week volledig op de inflatiegegevens en het rentebeleid van de Federal Reserve die in de tweede helft van vorige week werden bekendgemaakt.

Na de week te zijn begonnen met een handel op $2.293,70 per ounce tijdens de zondagavond Aziatische sessie, brak spotgoud ongeveer twee uur voor de opening van de Noord-Amerikaanse markt door het niveau van $2.300, en dat niveau hield de rest van de week stand, ondanks een rollercoaster-rit.

De goudprijzen bewogen zich binnen een relatief smal kanaal van $15, terwijl marktdeelnemers wachtten op woensdag, wanneer het consumentenprijsindexrapport in de ochtend werd gepubliceerd, gevolgd door de FOMC-renteaankondiging, bijgewerkte economische projecties en de persconferentie van voorzitter Powell in de middag.

Het CPI-rapport schudde de markt eindelijk uit zijn zijwaartse handel, waarbij spotgoud steeg van $2.313 per ounce vlak voor de gegevenspublicatie naar zijn weekhoogtepunt van $2.336,72 direct daarna.

Tegen de tijd dat de Federal Reserve om 14:00 uur aankondigde dat ze de rente ongewijzigd hielden, was de prijs teruggevallen naar $2.326 per ounce, en spotgoud bleef gestaag dalen terwijl de markten Powell’s havikachtige retoriek en de bijgewerkte projectie van de FOMC, die slechts één renteverlaging voor heel 2024 voorzag, verwerkten.

De goudmarkt wacht nu op de volgende impulsen, zonder dat voorlopig duidelijk is uit welke hoek die moeten komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *